3 hurtige til dig der drømmer om at være selvstændig

Har du en god idé? Har du overvejet at leve af den? Den gode idé kan sagtens blive dit fremtidige job – det handler bare om at få de rette værktøjer og komme godt fra start.
Gennemgå vores 3 trin og tag det første skridt mod en fremtid som selvstændig.

Vær konkret


Selvom du måske har gået og brygget på idéen længe, skader det aldrig at sætte sig ned og få konkretiseret den. Ved at finde frem til de vigtigste kvaliteter ved din idé, vil du med større sikkerhed kunne “sælge” den, når du senere i forløbet skal snakke med samarbejdspartnere, investorer osv.
En god øvelse til at konkretisere din forretningsidé er at lave en elevatorpitch.

En elevator pitch er en kort og præcis præsentation af din idé. Din pitch skal kunne fremlægges på den tid, det tager at tage en elevator – heraf navnet ‘elevator pitch’. Pitchen kan blandt andet indeholde information om din idé, hvem idéen er målrettet til og om der er lignende idéer på markedet.

Lav en forretningsplan


Når idéen er fundet, skal der laves en forretningsplan for at vurdere idéens økonomiske potentiale og bæredygtighed.
På dette trin kan det være en idé at lave en oversigt over hvilke mulige samarbejdspartnere, investorer og sponsorer, der evt. kunne have interesse i din idé.
En gennemarbejdet forretningsmodel vil klæde dig på til at tage nye udfordringer op og hjælper dig på vej til at finde kernen til dit business design.

Skab synlighed


Det kan være en udfordring at skære igennem med sin idé, og det er derfor vigtigt at gøre sig nogle tanker om, hvilke platforme man ønsker at være repræsenteret på. Hvad giver mening i forhold til den målgruppe, du håber på at ramme? Skal du holde dig til de digitale platforme, eller er det også relevant at være fysisk tilstede? Lav en oversigt over mulige platforme og gør dig nogle tanker om, hvilken strategi du ønsker at bruge for at nå din målgruppe.

Og så skal du bare i gang


Når man er helt ny i feltet, kan det være en god idé at starte med at kigge på hvem i dit netværk, der kan hjælpe dig på vej. Networking er guld værd, når du skal finde din vej ind i et nyt marked.
Og så skal du bare turde tage springet og komme i gang.

På Pioneers hjælper vi med at fylde din værktøjskasse med relevante modeller og konkrete værktøjer som hjælper dig igang. Lær mere om hvordan man laver en stærk forretningsmodel, skærer igennem på det digitale marked og hvordan du leder dit projekt fra idé til eksekvering. Læs mere om kurset her.